Poziv na besplatnu radionicu “MSP u procesima digitalizacije u oblasti energetskog menadžmenta”

Eda – Agencija za razvoj preduzeća poziva predstavnike malih i srednjih preduzeća na radionicu „MSP u procesima digitalizacije u oblasti energetskog menadžmenta“ koja će se održati 25. jula 2024. sa početkom u 10.00 časova u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, Banja Luka, ulica Patre 5.

Cilj radionice je iniciranje i ubrzavanje usvajanja digitalnih rješenja u MSP u procesima energetskog menadžmenta, kroz upoznavanje predstavnika MSP sa sljedećim temama:
• koncept energetskog menadžmenta uključujući značaj za industrijska preduzeća, kao i koncept energetskog audita,
• opcije digitalnih rješenja u oblasti energetskog menadžmenta, uključujući teme senzora u energetskom menadžmentu,
• zahtjevi i koristi od inkorporiranja digitalnih rješenja u proces energetskog menadžmenta i u poslovne procese,
• napredna digitalna rješenja energetskog menadžmenta.

Detaljan program radionice se može pogledati ovdje.

Radionica je besplatna za sve učesnike. Molimo zainteresovane da učešće na radionici potvrde najkasnije do 24. jula 2024. godine putem elektronske pošte [email protected].

Radionicu izvode angažovani ekspert za izvođenje obuke, uz podršku predstavnika Elektrotehničkog fakulteta i Ede, uz izlaganja preduzeća koja imaju praktična iskustva u ovoj oblasti.

Radionica se organizuje u okviru projekta READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“, koji implementira Agencija za razvoj preduzeća Eda u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Savjetom stranih investitora, a koji je podržan u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy možete pronaći ovdje.