Najava završne konferencije projekta READy

Eda organizuje završnu konferenciju projekta READy koja će se održati u petak, 9. avgusta 2024. od 10:00 do 14:00 sati u hotelu Courtyard by Marriott, Banja Luka (Prvog krajiškog korpusa 33).

Na konferenciji će biti prezentovana iskustva preduzeća koja su uz podršku projekta READy postavila odgovarajuće senzore za praćenje potrošnje električne energije u proizvodne pogone, kao i iskustva eksperata i mogućnosti koje pružaju ovakva rješenja. Takođe, biće prezentovani rezultati provedenog SenseMaker istraživanja koje obuhvata 50 preduzeća iz BiH o izazovima sa kojima se susreću u oblasti efektivnijeg i efikasnijeg korišćenja energije u proizvodnji i poslovanju.

Sa učesnicima konferencije će se razgovarati o prezentovanim sadržajima, narednim koracima i prijedlozima za dalja unapređenja u ovoj oblasti.

Program konferencije se može preuzeti ovdje.

Molimo zainteresovane da potvrde prisustvo konferenciji putem mejla [email protected] najdalje do srijede, 7.8. do 16:00 sati.

Projekat “READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“, implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Savjetom stranih investitora, a podržan je u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy možete pronaći ovdje.