Objavljen javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoja preduzetništva žena

U okviru projekta „Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena putem bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

Cilj javnog poziva je podrška razvoju preduzetništva žena u Brčko distriktu BiH, putem provođenja mjera podrške definisanih u Akcionom planu za razvoj ženskog preduzetništva u Brčko distriktu BiH (2018 -2021).

Koncepte projektnih prijedlog mogu da dostave udruženja građana i fondacije, poslovna udruženja, privredne komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je 60.000,00 KM. Minimalni iznos bespovratnih finansijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 10.000,00 KM, a maksimalni iznos je 20.000,00 KM. Sredstva mogu biti korištena za realizaciji projekata koji doprinose razvoju preduzetništva žena.

Krajnji rok za prijem prijava je 30.09.2019. godine, do 15:00 časova.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i obrascima je dostupan na linku: https://edabl.org/wp-content/uploads/2019/08/oglas_web_BD1.pdf .

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.