Edi dodijeljen certifikat o dobitku granta u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje“

Na svečanoj ceremoniji koja je danas održana u prostorijama Delegacije Evropske unije u BiH, Edi je dodijeljen certifikat o dobitku granta u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“. Na ceremoniji je prisustvovao NJ.E. ambasador Lars Gunar Wigemark, šef EU Delegacije u BiH; NJ.E. Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, NJ.E. Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, kao i direktor kancelarije ILO za Jugoistočnu Evropu gospodin Antonio Graziosi.

U okviru projekta „Partnerstva za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost“ Eda će raditi sa relevantnim partnerima iz javnog i privatnog sektora sa područja opštine Prnjavor. Specifični cilj projekta je: uspostavljeno funkcionalno partnerstvo za zapošljavanje opštine Prnjavor u svojstvu kapaciteta za kontinuirano provođenje aktivnih mjera za zapošljavanje.

Projekat „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“ je dio Programa za lokalni razvoj i zapošljavanje kojeg finansira EU.