Edi dodijeljen certifikat za realizaciju projekta “KRIN – Kreiranje regionalne inovacione mreže”

Na svečanoj ceremoniji organizovanoj u okviru zajedničkog programa Evropske unije i njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH – EU ProLocal, kojeg implementira GIZ, Edi je dodijeljen certifikat o dodjeli granta za realizaciju projekta “KRIN – Kreiranje regionalne inovacione mreže”.

Na ceremoniji je prisustvovao NJ.E. ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef EU Delegacije u BiH; NJ.E. Christiane Hohmann, ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH; predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, kao i dobitnici grantova.

Projekat KRIN – kreiranje regionalne inovacione mreže kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal koji implementira GIZ. Projekat doprinosi poboljšanju konkurentnosti MSP u sektorima metaloprerade i droprerade u Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Gradišci, Laktašima, Prnjavoru, Derventi i Banjaluci kroz umrežavanje ključnih aktera i rješavanje nedostataka tržišta. Budžet projekta je 233.795 KM koji je kofinansiran od strane Evropske unije u iznosu od 186.498 KM. Više informacija o projektu KRIN je dostupno ovdje.