Edi dodijeljen certifikat za realizaciju projekta “LocalInterAct Mreža“

Na svečanoj ceremoniji organizovanoj u okviru zajedničkog programa Evropske unije i njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH – EU ProLocal, kojeg implementira GIZ, Edi je dodijeljen certifikat o dodjeli granta za realizaciju projekta „LocalInterAct mreža”.

Na ceremoniji je prisustvovao zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH, Khaldoun Sinno; zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mato Franjičević; ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić; sekretar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Jozo Bejić;  menadžerica EU ProLocal Programa, Karin Hoerhan,  kao i dobitnici grantova.

Opšti cilj projekta „LocalInterAct mreža“ je poboljšanje konkurentnosti izvozno orijentisanih sektora i preduzeća, uz unaprijeđenu lokacijsku konkurentnost područja. Uspostavljanje mehanizama napredne opštinske i međuopštinske podrške izvoznicima zasnovane na Aktu o malom biznisu je specifični cilj projekta. Projekat će se implementirati zajedno sa opštinama Derventa, Prnjavor i Laktaši, a biće usmjeren prvenstveno ka izvozno orijentisanim preduzećima u metalskoj i drvoprerađivačkoj industriji.

Projekat „LocalInterAct mreža“ kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal  koji implementira GIZ. Budžet projekta je 210.814 KM koji je sufinansiran od strane Evropske unije u iznosu od 168.651 KM. Više informacija o projektu LocalInterAct mreža je dostupno ovdje.