Kroz program „Erasmus za mlade preduzetnike“ do dragocjenih iskustava za pokretanje vlastitog biznisa

Putem programa prekogranične razmjene „Erasmus za mlade preduzetnike“ koji implementira Eda, nekoliko mladih preduzetnika iz BiH je otputovalo u zemlje regiona i Evropske unije kod iskusnih i uspješnih preduzetnika koji im pomažu da unaprijede i razviju svoju poslovnu ideju, poboljšaju biznis plan, pokrenu svoj biznis ili unaprijede postojeći.

Jedan od njih je i Mladen Šarac sa Pala koji ima namjeru da otvori agenciju koja bi pružala usluge prevođenja. Kako bi iz „prve ruke“ saznao kako uspostaviti, organizovati i uspješno voditi ovakvu agenciju, prijavio se na program „Erasmus za mlade preduzetnike“ i pronašao preduzetnika – domaćina, Agenciju Laurus Translations  iz Beograda. Gospodin Borislav Stojkov, vlasnik agencije sa kojim svakodnevno sarađuje mu prenosi svoja iskustva i znanja u vezi sa osnivanjem i organizacijom agencije, finansijama, privlačenjem klijenata, obezbjeđivanjem kvaliteta usluga i dr.

O svom iskustvu i zadovoljstvu saradnjom Mladen kaže:

Moja posjeta odlično napreduje. Saradnja sa gospodinom Stojkov je odlična. Upijam znanje i sve zapisujem. Mislio sam da je prevođenje i cijela organizacija agencije vrlo jednostavna, ali se ispostavilo da je ovo prava mala fabrika i da je potrebna ogromna organizacija sa mnogo planiranja da se sve stigne. Zaposlenima pružam podršku u jednostavnijim poslovima, dorađujem i poboljšavam svoj biznis plan, a smislio sam i nekoliko ideja kako digitalizovati određene procedure kad pokrenem svoju firmu.

Ako ste mladi preduzetnik/preduzetnica ili namjeravate to postati i ako želite da, kao Mladen, putujete i učite od iskusnih preduzetnika kako uspostaviti i uspješno voditi svoj biznis, prijavite se za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“. Edin tim Vam pruža podršku u procesu registracije, pronalaska preduzetnika domaćina, kao i same razmjene. Informacije o programu i načinu prijave su dostupne na veb-stranici Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima:

Za detaljnije informacije, slobodno nas kontaktirajte putem imejla [email protected] ili telefona 051/300-241.