Mapa društvenih/socijalnih preduzeća: Poziv na međunarodnu konferenciju u Skoplju

Mapa društvenih/socijalnih preduzeća: Poziv na međunarodnu konferenciju u Skoplju

Eda je partner u međunarodnom ERASMUS+ projektu “Putokaz društvenih preduzeća”, koji radi na stvaranju digitalne mape koja će obuhvatiti društvena preduzeća iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Albanije i Grčke.

Društvena preduzeća koriste preduzetništvo da bi riješili određene društvene/socijalne probleme, kao što je zapošljavanje teško zapošljivih društvenih kategorija i doprinošenje društvenoj jednakosti. Mapa ima za cilj da poveća vidljivost društvenih preduzeća na lokalnom i regionalnom nivou. Takođe će služiti kao platforma za stvaranje mreže društvenih preduzeća širom regiona.

Digitalna mapa je u završnoj fazi izrade i Eda poziva sve zainteresovane da se prijave na međunarodnu konferenciju na kojoj će ova digitalna mapa biti prezentovana. Konferencija će se održati u Skoplju u periodu 7-9.2.2024. godine. Troškovi transporta i smještaja će biti pokriveni od strane organizatora, organizacije Youth Alliance Kruševo iz Skoplja. Potrebno je da učesnici konferencije govore engleski jezik i da su upoznati sa pojmom društvenog/socijalnog preduzetništva.

Više informacija možete naći u informativnom dokumentu i programu (u .pdf formatu) koji se nalaze u prilogu.

Multiplier event – Info pack (1) – informativni dokument

Multiplyer event_Program_Final – program konferencije

Svoje interesovanje možete izraziti tako što ćete nas kontaktirati putem mejl adrese [email protected] ili na broj telefona 051 300 241. Ovim putem možete dobiti dodatne informacije o konferenciji.

ERASMUS+ projekat “Putokaz društvenih preduzeća” finansira Evropska unija.