Na zajedničkoj radionici prezentovane analize stanja privrede opština Derventa, Prnjavor i Laktaši

Završna zajednička radionica razvojnih timova opštine Derventa, Prnjavor i Laktaši, koja se realizuje u okviru  implementacije projekta LocalInterAct mreža, održana je 10.07.2018. godine u Laktašima. Članovima projektnih timova su prezentovane analize stanja privrede za 2015, 2016 i 2017. godinu, nakon čega su predstavnici opština opisno uradili pregled stanja lokalne ekonomije i kretanja u njoj za 2017. godinu. Dogovorena je da razvojni timovi u saradnji sa konsultantom finalizuju izvještaje do polovine jula 2018. godine.

Na ovaj način bi se kompletirao ciklus aktivnosti vezanih za kvantitativna istraživanja i analize, a predstavnici opština bi bili obučeni za primjenu novih alata i tehnika pri izradi analiza stanja i kretanja u privredi lokalnih zajednica.

Projekat „LocalInterAct mreža“ kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal  koji implementira GIZ. Projekat doprinosi poboljšnju konkurentnosti izvozno orijentisanih sektora i preduzeća, uz unaprijeđenu konkurentnost lokacija. Budžet projekta je 210.814 KM koji je sufinansiran od strane Evropske unije u iznosu od 168.651 KM. Više informacija o projektu LocalInterAct mreža je dostupno ovdje.