Nabavljena nova oprema za Centar srednjih škola „Ivo Andrić“

U prostorijama Centra srednjih škola „Ivo Andrić“ u Prnjavoru instalirana je nova oprema za izvođenje praktične nastave. Riječ je o tri CNC simulatora – trenažera uz prateći softver za izvođenje radnih operacija struganje i glodanje koji je instaliran na šesnaest računara, kao i 3D softveru za struganje i glodanje koji je instaliran na jedan računar.

Oprema sa pratećim softverima je nabavljena uz podršku Evropske unije u okviru projekta „Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost“, kojeg provodi Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor. Oprema sa pratećim sofverima ne samo da omogućava obuku većeg broja učenika u isto vrijeme, već i značajno unapređuje kvalitet praktične nastave i utiče na povećanje atraktivnosti industrijskih zanimanja za kojima u Prnjavoru vlada velika tražnja.

Izjave koje su ovom prilikom dali Mirela Milijaš, direktorica Centra srednjih škola „Ivo Andrić“, Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, Dario Agostini, direktor preduzeća „Topling“ i Amra Selesković, koordinatorica ILO – LEP projekta u BiH, možete pogledati u prilogu TV K3.