Najava 3. godišnje online konferencije „Preduzetništvo i inovacije“

U okviru projekta  „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“ koji finansira Švedska, priprema se 3. godišnje online konferencije „Preduzetništvo i inovacije“.  Konferencija će se održati u utorak, 8. decembra 2020. od 12:00 do 15:00 sati putem Zoom platforme.

Konferenciju organizuje Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Fondacijom Mozaik, uz podršku Ambasade Švedske.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se doprinese pronalasku odgovora na dva aktuelna pitanja – izazova sa kojim se suočavamo:

  • kako da podržimo i olakšamo stvaranje novih firmi koje pokreću i vode mladi?
  • kako da podržimo i olakšamo inovativno poslovanje u proizvodnim MSP?

Molimo učesnike da razmisle o odgovorima na ova pitanja, jer će biti u prilici da ih tokom konferencije podijele sa drugim učesnicima. Odgovori, prijedlozi, preporuke i zaključci konferencije će biti iskorišteni u izradi strategija razvoja MSP i preduzetništva za period 2021-2027.

Takođe, molimo učesnike da prije konferencije pogledaju korisne i zanimljive materijale o sistemskoj podršci preduzetništvu, izgradnji dodane vrijednosti i nekim od inovativnih kompanija iz BiH, putem linka: https://bit.ly/3gaANzz.
Program konferencije je dostupan ovdje: https://bit.ly/2VyBY2q.
Svi koji žele da prisustvuju online konferenciji putem Zoom aplikacije treba da se jave putem imejla [email protected] radi evidencije i dobijanja pristupnih podataka. Snimak konferencije će biti naknadno objavljen na Edinoj Facebook stranici i YouTube kanalu.