Nove obuke i zapošljavanja u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”

U okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, kojeg provodi Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor uz podršku Evropske unije, obučena su, a potom i zaposlena 3 komercijalista za prodaju mesnih proizvoda u MI Trivas iz Prnjavora. Oni će u narednom periodu iskoristiti stečena znanja i iskustva i raditi na širenju prodajne mreže MI Trivas.

Takođe, u okviru projekta počinje obuka dvojice zavarivača u preduzeću Topling. Zanimljivo je to što jedan od njih ima osamnaest godina, pa je on, do sada, najmlađi polaznik obuke za rad u industriji u okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”.

Do sada je u okviru projekta obučeno i zaposleno 21 od planiranih 50 osoba, dok će ukupno 75 nezaposlenih osoba biti osposobljeno za rad u metaloprerađivačkoj, drvoprerađivačkoj, prehrambenoj i industriji kože i obuće, kroz obuke koje organizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor.

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 19 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

Članovi Partnerstva Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća Eda Banja Luka (vodeći partner), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.

dav