Objavljen javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga u oblasti promocije mreža energetske efikasnosti u industriji

Eda je u okviru projekta SBA u BiH, raspisala javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga u oblasti promocije mreža energetske efikasnosti u industriji. Cilj Javnog poziva je unapređenje energetske efikasnosti domaćih MSP, kroz promociju mreža energetske efikasnosti u industriji.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za Javni poziv je 150.000 KM. Minimalan iznos bespovratnih finansijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 90.000 KM, a maksimalni iznos je 150.000 KM.

Izbor korisnika bespovrtanih sredstava će biti vršen do ukupno raspoloživog iznosa finansijskih sredstava za Javni poziv. 

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/05/JP-promocija-mreža-energetske-efikasnosti-u-industriji.pdf

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Švedska.