Objavljen javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena

U okviru projekta „Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena putem bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

Koncepte projektnih prijedloga mogu da dostave udruženja građana i fondacije, poslovna udruženja, privredne komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je 90.000,00 KM. Minimalan iznos bespovratnih finansijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekat je 30.000,00 KM, a maksimalni iznos je 45.000,00 KM. Sredstva mogu biti korištena za realizaciju projekata koji doprinose razvoju preduzetništva žena.

Krajnji rok za prijem prijava je 15.02.2019. godine, do 15.00 časova.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i obrascima je dostupan na linku: https://edabl.org/wp-content/uploads/2018/12/Javni-poziv-SBA-u-BiH-21.12.2018.-2.pdf

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.