Objavljen javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za podršku razvoja preduzetništva žena

U okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU“, Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena putem bespovratnih finansijskih sredstava iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća.

Cilj javnog poziva je podrška razvoju preduzetništva žena u Republici Srpskoj, putem provođenja mjera podrške definisanih u Strategiji razvoja MSP Republike Srpske za period 2021 – 2027. godine i Strategiji razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2019 – 2023. godina.

Projektne prijedloge mogu da dostave udruženja građana, fondacije, privredne/zanatske komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je 30.000 KM. Izbоr kоrisnikа bеspоvrаtnih srеdstаvа ćе biti vršеn dо ukupnо rаspоlоživоg iznоsа finansijskih sredstava za ovaj javni poziv. Sredstva mogu biti korištena za realizaciji projekata koji doprinose razvoju preduzetništva žena.

Krajnji rok za prijem prijava je 17. 05. 2022. godine, do 15.00 časova.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i obrascima je dostupan na linku: https://edabl.org/wp-content/uploads/2022/04/JP-razvoj-preduzetništva-žena-RS.pdf 

Projekat „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU“ implementira Eda, a finansira Švedska.