Objavljen javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za unapređenje energetske efikasnosti MSP iz Republike Srpske

U okviru projekta „Evropski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, Eda je raspisala javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za unapređenje energetske efikasnosti MSP iz Republike Srpske putem bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća. Ovaj javni poziv se raspisuje nakon obavljenih konsultacija sa  Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske, Resor za razvoj MSP i preduzetništva.

Cilj javnog poziva je stvaranje inicijalne ponude i tražnje u pogledu upravljanja energijom u MSP u Republici Srpskoj, odnosno primjene standarda ISO 50001:2018.

Projektne prijedloge mogu da dostave  subjekti registrovani u BiH, koji obavljaju  djelatnost poslovnog savjetovanja, kao i poslove certifikacije, uključujući  oblast upravljanja energijom (standard EN ISO 50001).

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih finansijskih sredstava za ovaj javni poziv je  50.000,00 KM.

Krajnji rok za prijem prijava je 31.10.2019. godine, do 15.00 časova.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i obrascima je dostupan na linku: https://edabl.org/wp-content/uploads/2019/10/Javni-poziv-za-unapređenje-energetske-efikasnosti-MSP-iz-RS.pdf

Projekat „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, finansira Sida putem Ambasade Švedske u BiH.