Objavljen javni poziv za nezaposlene za pohađanje besplatnih obuka

Eda – Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka, u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Prnjavor, je objavila javni poziv za nezaposlena lica evidentirana pri Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, za pohađanje besplatnih obuka. Nezaposlena lica se mogu prijaviti za pohađanje sljedećih programa osposobljavanja:

  1. Obuka za rad u administraciji,
  2. Obuka za računovodstvo,
  3. Digitalni marketing (ostale IT obuke, u zavisnosti od mogućnosti organizacije)
  4. Obuka za CNC operatera,
  5. Obuka za CNC programera,
  6. Obuka za zavarivača,
  7. Obuka za mesara.

Kandidati/kinje koji uspješno završe obuku i stručno osposobljavanje će dobiti akreditovano uvjerenje/certifikat.

Obuke će biti organizovane i provedene u Prnjavoru, s tim da se pojedine obuke mogu organizovati i provesti u drugim mjestima u zavisnosti od raspoloživih uslova, dok vrijeme početka obuke zavisi od intenziteta popunjavanja grupa. Trajanje obuka zavisi od vrste obuke i načina njene organizacije. Svi izabrani polaznici/e će biti na vrijeme informisani o mjestu i vremenu održavanja obuke.

❗Javni poziv sa detaljnim informacijama i prijavnim obrascem se može preuzeti ovdje: https://bit.ly/3vA5LtP

Prijavljivanje: Popunjen obrazac je potrebno poslati najkasnije do 31. avgusta 2022. godine na mail [email protected], ili poštom/lično na jednu od sljedećih adresa: 1) Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Veljka Milankovića 31, 78.430 Prnjavor, 2) Eda – Agencija za razvoj preduzeća, Đure Jakšića 11, 78000 Banja Luka. Takođe, prijave su moguće i popunjavanjem online obrasca: https://forms.gle/dwTeDyc2jszsJhU37

Dodatne informacije se mogu dobiti u Birou za zapošljavanje Prnjavor i Agenciji za razvoj preduzeća Eda, Banja Luka (kontakt osoba Jelena Prohaska, broj tel. 051/300-241, mejl [email protected]).

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor čine sljedeći partneri: Eda – Agencija za razvoj preduzeća, Banja Luka, Opština Prnjavor, JU Zavod za zapošljavanje RS – Biro Prnjavor, JU Centar srednjih škola „Ivo Andrić“, Prnjavor, Trivas d.o.o. Prnjavor i Topling d.o.o. Prnjavor.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).