Održana prezentacija za studente u cilju prikupljanja ideja za inovacije u preduzećima

U svečanoj sali Mašinskog fakulteta u Banjaluci, održana je prezentacija za studente u cilju prikupljanja ideja za inovacije preduzeća. Prezentaciji je prisustvovalo više od 20 studenata sa Mašinskog, Elektrotehničkog, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Tehnološkog, Prirodno-matematičkog fakulteta, te Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, koji su se prijavili na objavljeni Poziv.

Poslije kratkog predstavljanja projekta NOVALIS u okviru kojeg je raspisan Poziv, g. Goran Kecman, direktor preduzeća Spektra DMG iz Banjaluke, predstavio je izazove sa kojim se preduzeće suočava u razvoju novog i kompleksnog proizvoda, za koji se traže idejna rješenja studenata. Studenti su postavljali pitanja i razgovarali o mogućim pravcima za kreiranje rješenja.

Studenti su potvrdili da je ovakav oblik komunikacije i saradnje sa preduzećima važan i potreban i izrazili nadu da će sličnih aktivnosti biti i u narednom periodu.

Prezentacija za studente je organizovana u okviru projekta NOVALIS – Network of Value Adding Local Innovation Structures koji sufinansira Evropska unija putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini SR Njemačke.