Održana radionica na temu popunjavanja upitnika za izvještavanje o provedbi SBA u Federaciji BiH

Danas je putem Zoom platforme održana radionica na temu popunjavanja upitnika za izvještavanje o provedbi SBA u Federaciji BiH. Radionicu je, uz Edinu podršku, organizovalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sa ciljem olakšavanja i ubrzanja procesa popunjavanja upitnika. Radionici su prisustvovali predstavnici vladinih institucija, organizacija podrške i preduzetničkih organizacija, udruženja i agencija, koje učestvuju u procesu izvještavanja.

Učesnicima radionice je predstavljeno uputstvo za popunjavanje upitnika, nakon čega je demonstrirano popunjavanje upitnika za nekoliko poddimenzija. Nakon razjašnjenja nejasnoća koje su učesnici imali, napravljeni su pregledi stanja i očekivanog popunjavanja upitnika po dimenzijama, a radionica je zaključena koordinacijom aktivnosti na popunjavanju upitnika i zacrtavanjem rokova.

Podrška radionici je ostvarena u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“ koji finansira Švedska.