Održana radionica na temu „Upravljanja projektnim ciklusom“

Danas je u Laktašima održana prva radionica na temu „Upravljanja projektnim ciklusom“ koja se realizuje u sklopu međuopštinskog projekta „LocalInterAct mreža“ i na kojoj su prisustvovali predstavnici opština Laktaši, Derventa i Prnjavor.

Angažovani eksperti će izvršiti obuku i osposobiti opštinske timove za izradu razvojnih projekata primjenom PCM (Project Cycle Managment) metodologije i pripremu aplikacija za korišćenje eksternih izvora finansiranja. U narednom periodu opštinski razvojni timovi će takođe biti informisani o raspoloživim izvorima za finansiranje opštinskih, međuopštinskih i prekograničnih projekata, kao i o mogućim potencijalnim partnerima za realizaciju tih projekata.

Projekat „LocalInterAct mreža“ kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal  koji implementira GIZ. Projekat doprinosi poboljšnju konkurentnosti izvozno orijentisanih sektora i preduzeća, uz unaprijeđenu konkurentnost lokacija. Budžet projekta je 210.814 KM koji je sufinansiran od strane Evropske unije u iznosu od 168.651 KM. Više informacija o projektu LocalInterAct mreža je dostupno ovdje.