Održana završna konferencija projekta DIH IDEMO

U organizaciji Digitalnog inovacionog haba „IDEMO“ u Banjaluci je održana konferencija „Digitalni inovacioni hab: Motor razvoja i regionalnog povezivanja ekonomija“.

Predstavnici preduzeća, institucija i međunarodnih organizacija su od domaćih i stranih eksperata mogli čuti informacije i iskustva o digitalizaciji radnih i proizvodnih procesa, mogućnostima koje pruža regionalno povezivanje, korištenju dostupnih sredstava i realizaciji inovativnih projekata.

U okviru konferencije su održana dva panela. Prvi panel na temu „Digitalizacija poslovnih procesa: Ključ konkurentnosti i profitabilnosti malih i srednjih preduzeća“ je moderirao Goran Janković iz Ede, a učesnici panela su bili Zebir Filović (No limits), Dragan Vučić (Cyclos Systems) i Aleksandar Danon (Poslovni mentor). Drugi panel na temu „Budućnost inovativnih ekosistema“ je moderirao Siniša Begović, a učesnici su bili Antonio José Castro i Tomislav Plesec (AI & gaming EDIH).

Predstavljeni su rezultati i dostignuća Digitalnog inovacionog haba „IDEMO“, kao i planovi za budući period.

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME“. DIH IDEMO čine Inovacioni centar Banja Luka, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Privredna komora Republike Srpske, Razvojna agencija Republike Srpske i Eda – Agencija za razvoj preduzeća.

Projekat koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).