Održane sjednice Savjeta za preduzetništvo žena

U prethodne dvije sedmice, u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena RS“, održane su proširene sjednice Savjeta za preduzetništvo žena Područnih privrednih komora Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje. Na sjednicama je prisustvovalo preko 60 preduzetnica, a tom prilikom su predstavljene realizovane aktivnosti Savjeta za preduzetništvo žena PKRS, te naredne aktivnosti u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske (PPŽ RS)“. U okviru sjednice, održana je i obuka za preduzetnice na temu „Digitalizacija i inovacije“.

Sjednice Savjeta i obuke su organizovane u okviru projekta „Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske (PPŽ RS)“, koji implementira Privredna komora Republike Srpske. Projektom su predviđene aktivnosti za jačanje kapaciteta za razvoj  preduzetništva žena kroz organizovanje stručnih obuka i konferencije preduzetništva žena sa ciljem povezivanja i umrežavanja žena, kao i unapređenja znanja i vještina preduzetnica. Osim toga, predviđena je i podrška promociji preduzetništva, kao i aktivnostima Savjeta za preduzetništvo žena.

Projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU“ koji implementira Eda, a finansira Švedska.