Otpočela besplatna obuka nezaposlenih za CNC operatera

Otpočela besplatna obuka nezaposlenih za CNC operatera

U Centru srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor je otpočela besplatna obuka za CNC operatera za drugu grupu od 10 nezaposlenih. Obuka će trajati dva po mjeseca, a za uspješno položeni Program osposobljavanja za operatera na CNC mašinama nezaposlene osobe će dobiti uvjerenje o osposobljavanju, koje je javna isprava.

Obuka se realizuje u okviru projekta Održivo partnerstvo za zapošljavanje, koji je finansiran od strane Evropske unije, a provodi se u okviru druge faze projekta Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II), koji implementira Međunarodna organizacija rada u BiH.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).