Počinje obuka maturanata za aktivno traženje posla

Za preko 200 maturanata, završnih razreda srednjih škola u Prnjavoru, počinje obuka za aktivno traženje posla. Obuka će trajati 3 dana po dva časa, a obuhvataće pripremu biografije i motivacionog pisma, sa posebnim fokusom na vježbu intervja za posao koji će biti prilagođen zanimanjima učenika.

Obuka maturanata je dio aktivnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Prnjavor kojim će se povećati zapošljivost 75 nezaposlenih osoba te  zaposliti njih 50 u metaloprerađivačkoj, drvoprerađivačkoj, prehrambenoj i industriji kože i obuće.

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 15 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg EU finansira sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

Članovi Partnerstva Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća EDA Banja Luka, Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.