Poziv na radionicu “MSP u procesima digitalizacije u oblasti energetskog menadžmenta

Eda poziva predstavnike malih i srednjih preduzeća na radionicu „MSP u procesima digitalizacije u oblasti energetskog menadžmenta“ koja će se održati 23. aprila 2024. sa početkom u 11.00 časova u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, Banja Luka, ulica Patre 5.

Cilj radionice je iniciranje i ubrzavanje usvajanja digitalnih rješenja u MSP u procesima energetskog menadžmenta, kroz upoznavanje predstavnika MSP sa sljedećim temama:

  • koncept energetskog menadžmenta uključujući značaj za industrijska preduzeća, kao i koncept energetskog audita,
  • opcije digitalnih rješenja u oblasti energetskog menadžmenta, uključujući teme senzora u energetskom menadžmentu,
  • zahtjevi i koristi od inkorporiranja digitalnih rješenja u proces energetskog menadžmenta i u poslovne procese,
  • napredna digitalna rješenja energetskog menadžmenta.

Radionica je besplatna za sve učesnike. Molimo zainteresovane da učešće na radionici potvrdite najkasnije do 22. aprila 2024. godine putem elektronske pošte [email protected].

Radionica se organizuje u okviru projekta READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“, koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Savjetom stranih investitora, a koji je podržan u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy možete pronaći ovdje.