Poziv za preduzeća: Učestvujte u istraživanju o promjenama u korišćenju energije

Eda je pokrenula istraživanje sa ciljem identifikacije specifičnih izazova sa kojima se susreću preduzeća u oblasti efektivnijeg i efikasnijeg korišćenja energije u proizvodnji i poslovanju, uz primjenu tehnologija koje to omogućavaju.

Nalazi istraživanja će poslužiti za poboljšanja politika i instrumenata podrške za mala i srednja preduzeća u BiH u ovoj oblasti, zajedno sa međunarodnim organizacijama i domaćim institucijama.

Zato pozivamo preduzeća iz svih privrednih sektora da učestvuju u istraživanju i najdalje do petka, 12.7.2024. podijele svoja iskustva na online upitniku: https://bit.ly/SenseMaker_energija. Anonimnost je zagarantovana.

Istraživanje je zanimljivo po načinu izvođenja jer se koristi SenseMaker, kao novi alat koji omogućuje unošenje i analiziranje kratkih priča zasnovanih na ličnom iskustvu ispitanika, koji pritom sami daju smisao svojim pričama.

Istraživanje se provodi u okviru projekta „READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“, koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Savjetom stranih investitora, a koji je podržan u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u BiH/EU4DigitalSME“ kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy je dostupno ovdje.