Predstavljena nova digitalna rješenja u oblasti energetskog menadžmenta

U saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Banja Luci, Eda je organizovala radionicu pod nazivom “MSP u procesima digitalizacije u oblasti energetskog menadžmenta”. U uvodnom dijelu radionice, učesnici su se upoznali sa značajem energetskog menadžmenta, konceptom energetskog audita i spektrom digitalnih rješenja koja se koriste u oblasti energetskog menadžmenta. U nastavku radionice, diskutovano je o primjeni senzora, analizi dobijenih podataka i mogućnostima automatizacije u optimizaciji energetskih performansi.

Učesnici su bili zadovoljni predstavljenim rješenjima i izrazili interesovanje za učešće u drugom dijelu radionice koji će biti organizovan u narednom periodu.

Radionica je organizovana u okviru projekta READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“, koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i Savjetom stranih investitora, a koji je podržan u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“ kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy možete pronaći ovdje.