Preduzeće Mahagoni podržano u uvođenju inovacija

Preduzeće Mahagoni d.o.o. iz Istočnog Sarajeva jedno je od pet malih i srednjih preduzeća, korisnika sredstava vaučer programa iz Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM).

“S obzirom da planiramo preseliti proizvodni pogon u novi objekat koji smo izgradili, potreban nam je projekat novog rasporeda mašina i zato smo se, između ostalog, i prijavili na javni poziv za uvođenje inovacija i zatražili tehničku podršku, a našoj firmi konsultantske usluge pruža Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, istakao je vlasnik preduzeća Aleksandar Avramović.

Osim projektovanja tehnološkog procesa u cilju izgradnje novog proizvodnog sistema, definisaće se mjere za unapređenje produktivnosti kroz poboljšanje postojećih poslovnih procesa preduzeća.

Projekat uvođenja inovacija u mala i srednja preduzeća sa područja grada Istočnog Sarajeva provodi Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u saradnji sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda iz Banja Luke i Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Tema projekta „Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa“ je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2020 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.