Produžen rok za izražavanje interesa za tehničku podršku u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta za područje 2: Tešanj – Brčko Distrikt – Tuzlanski kanton

Rok za izražavanje interesa za tehničku podršku u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta za MSP iz područja 2: Tešanj – Brčko Distrikt – Tuzlanski kanton, produžen je do 31.08.2021. godine, odnosno do izbora predviđenog broja zainteresovanih MSP.

Zainteresovanim MSP, koja imaju potrebu za unapređenjem energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta, biće obezbijeđena tehnička podrška kroz finansiranje provođenja treninga u oblasti energetske efikasnosti i energetskog menadžmenta, te provođenje energetskog audita, s ciljem identifikacije mogućnosti za unapređenje energetske efikasnosti. Pored toga, biće inicirana razmjena znanja i iskustava MSP u okviru navedenih oblasti. Tehnička podrška će biti obezbijeđena angažovanjem sertifikovanih energetskih menadžera i auditora.

U okviru Javnog poziva, predviđena je tehnička podrška za 16 MSP.

Javni poziv sa detaljnim informacijama je raspoloživ na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/08/poziv_preduzeca_p.pdf

Javni poziv je objavljen u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH koji finansira Švedska.