Realizovan prvi projekat ženskog preduzetništva u Brčko Distriktu u okviru projekta SBA u BiH

U Brčko distriktu završen je prvi od ukupno ugovorena tri projekta za razvoj ženskog preduzetništva u  okviru projekta SBA u BiH, koji je realizovalo UG OO „Mali princ Brčko distrikta BiH“. U sklopu projekta „Women in Business“ izvršena je obuka žena preduzetnica i žena koje to žele postati iz oblasti digitalnog marketinga, poslovnog engleskog jezika, te medija i komunikacija. Obuka je urađena za oko 30 žena, koje su bile posebno zainteresovane za razvoj biznisa uz pomoć internet marketinga. Osim toga, urađeni su edukativni materijali i nabavljena je oprema koja će pomoći ovom udruženju da kvalitetnije obavlja poslove.

Provedene aktivnosti su usmjerene na unapređenje dimenzije 1 SBA profila BiH (preduzetničko učenje i žensko preduzetništvo), a za njihovu realizaciju iz sredstava Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM) utrošeno je ukupno 12.255,69 KM. Projekat je implementiran u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH.

Realizacija projekta „Women in Business“ je podržana putem projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska.