Stipendije za IT edukacije dobilo 49 kandidata

Platforma NOD.ba (Neformalno Obrazovanje Danas) je u saradnji sa Edom polovinom februara objavila konkurs za prijave za stipendiranje u oblasti neformalnog obrazovanja i dodatnog obrazovanja. Na ovaj program se prijavilo preko 200 kandidata, a stipendije su ponuđene u saradnji sa partnerima Q Station, InfoARS, LANACO, Purple Key i SYS Company.

Kandidati su se mogli prijaviti za neke od 16 ponuđenih kurseva, među kojima su: Frontend – Java Script + React i Node.js, React napredni, Python za početnike, Python napredni, Frontend Development, PHP Web Development, Agile Project Management, Napredni MS Excel, PL-300: Microsoft Power BI Data Analyst, Web dizajn: Programiranje u HTML5 w. JavaScript / CSS3, uvod u PHP programiranje, uvod u C# programiranje, uvod u grafički dizajn i Photo editing Masterclass 2023.

Ukupno 49 kandidata je dobilo stipendije koje su uključivale sve troškove učešća na edukacijama. Ukupna vrijednost fonda za stipendije je iznosila 43.000 KM, a kao i sama platforma NOD.ba, i ova aktivnost je podržana od strane Vlade Švajcarske kroz aktivnosti projekta MarketMakers.

Cilj ovih stipendija je pružanje podrške onima koji žele kroz neformalni vid obrazovanja nadograditi svoja postojeća znanja ili usvojiti nova, prekvalifikovati se i osigurati bolju poziciju na tržištu rada, a u konačnici i bolje zaposlenje.