Započele besplatne obuke za nezaposlene iz računovodstva i digitalnog marketinga

U petak 23. 9. je u Prnjavoru otpočela obuka za asistenta u računovodstvu. Obuka ima za cilj da polaznici kroz stvarne primjere iz prakse postanu osposobljeni za samostalno vođenje poslovnih knjiga preduzeća, provođenje poslovnih promjena u zadatom vremenskom periodu, formiranje finansijskog rezultata i zaključenje poslovnih knjiga u skladu sa zakonskom regulativom i međunarodnim računovodstvenim standardima. Edukacija obuhvata 120 nastavnih časova, od čega je 50 časova praktičnog rada instruktivno- konsultativne nastave.

U subotu, 24. 9. je takođe otpočela obuka iz digitalnog marketinga. Kroz 60 časova obuke, polaznici će imati prilike da se upoznaju sa digitalnom marketing strategijom, pripremom digitalnih kampanja, SEO, Google Ads, Google Analytics, kreiranjem i postavljanjem Facebook i Instagram objava i oglasa i dr.

Za obukama vlada veliko interesovanje, a svi polaznici su nezaposlena lica evidentirana u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske. Obuke su besplatne i provode se u okviru projekta “Održivo partnerstvo za zapošljavanje”, koji je finansiran od strane Evropske unije, a provodi se u okviru druge faze projekta Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II), koji implementira Međunarodna organizacija rada u BiH.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).