Objavljen javni poziv za izražavanje interesa za podršku u uvođenju inovacija

Objavljen javni poziv za izražavanje interesa za podršku u uvođenju inovacija

Eda je objavila poziv za pružanje podrške zainteresovanim privrednim društvima iz kategorije MSP u BiH u privatnom vlasništvu, sa ciljem unapređenja energetskog menadžmenta uvođenjem digitalnih rješenja.

U okviru ovog javnog poziva, podrška će biti obezbijeđena u nabavci senzorske opreme i savjetodavne podrške u uvođenju digitalnih rješenja u oblasti energetskog menadžmenta. Tehnička podrška će biti pružana tokom trajanja projekta, s tim da sve aktivnosti trebaju biti okončane do kraja juna 2024. godine.

Prijave se mogu dostavljati od dana objavljivanja poziva, do izbora projektom predviđenog broja korisnika. Sva MSP će biti obaviještena o rezultatima ovog javnog poziva, pisanim putem, nakon okončanja postupka otvaranja i ocjena prijava.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i prijavnim obrascima se može preuzeti ovdje.

Javni poziv je objavljen u okviru projekta “READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP“ koji je podržan u okviru projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME” kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Više informacija o projektu READy možete pronaći ovdje.