Objavljena brošura o uspješnim ženama prnjavorske privrede

Iako je veći dio preduzeća u vlasništvu muškaraca i iako se smatra da preduzeća, posebno industrijska, vode muškarci, u praksi se pokazuje da u značajnom broju preduzeća žene obavljaju i vode ključne poslove kao što su upravljanje finansijama, organizacija proizvodnje i komunikacija sa klijentima. U Prnjavoru ima mnogo žena koje uspješno obavljaju ove poslove, a mi smo u brošuri „Uspješne žene prnjavorske privrede“ nastojali da predstavimo inspirativne i zanimljive detalje o nekoliko uspješnih žena sa kojima, na našu sreću i zadovoljstvo, uspješno sarađujemo.

Brošura je pripremljena u okviru projekta „Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost” finansiranog u okviru projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“ i može se preuzeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2OOUzpf.

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 19 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

Članovi Partnerstva Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća Eda Banja Luka (vodeći partner), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.