Proizvodnja podržana digitalnim rješenjima – Vinarija Anđelić, Trebinje

Preduzeće „KOMRAD, vinarija Anđelić d.o.o“ je jedno od pet malih i srednjih preduzeća iz Trebinja koje je podržano u uvođenju inovacija kroz sredstva vaučer programa iz Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM).

Projekat obuhvata unapređenje poslovanja preduzeća „KOMRAD, vinarija Anđelić d.o.o“, kroz digitalizaciju poslovanja, uključujući izradu web sajta koji sadrži i web shop, u skladu sa ciljevima projekta. Preduzeću je bilo potrebno kreirati digitalno rješenje za praćenje poslovnih procesa (upravljanje proizvodnjom, skladištenjem  i prodajom vina), kao i  web sajt preduzeća, uključujući  i funkcionalni web shop dostupan korisnicima (dostupan na https://andjelicvinarija.com/).

„Program podrške digitalizaciji poslovnih procesa, uključujući izradu web sajta i web prodavnice, nam je pomogao da unaprijedimo i olakšamo pristup kupcima, te povećamo prodaju naših proizvoda na domaćem tržištu. Aplikacija za vođenje i praćenje svih procesa proizvodnje u našoj vinariji nam omogućava lakše planiranje, praćenje i vođenje, od berbe do izlaska na tržište, čak i u situacijama kada fizički nismo prisutni u vinariji. To nam mnogo olakšava, jer u svakom momentu imamo realnu sliku stanja vina u svim buradima, kao i laboratorijske analize vina,“ istakla je Milica Anđelić, direktor preduzeća „KOMRAD, vinarija Anđelić d.o.o“.

Projekat uvođenja inovacija u mala i srednja preduzeća sa područja grada Trebinja provodi Razvojna agencija Grada Trebinja, u saradnji sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda iz Banja Luke i Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Tema projekta „Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa“ je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2020 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske. Ovaj projekat je podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.