Vizija

Glavni pravac razvojne podrške koju će Eda pružati u sljedećih pet godina je IZGRADNJA OTPORNIJE I ODGOVORNIJE PRIVREDE, SA VIŠOM DODANOM VRIJEDNOŠĆU I KVALITETNIJIM RADNIM MJESTIMA, KOJA SVE VIŠE DOPRINOSI OČUVANJU PRIRODNOG I MIJENJANJU DRUŠTVENOG I MENTALNOG EKOSISTEMA U BiH I REGIONU ZAPADNOG BALKANA.

Tako razumijevamo dugoročni pravac koji omogućuje ekonomski razvoj zemlje i regiona u kojim živimo. To znači izgradnja ekonomije koja postepeno prelazi na PAMETAN RAST, koja je INOVATIVNIJA, ZELENIJA i DIGITALIZOVANIJA, ali i INKLUZIVNIJA.

U slučaju malih i srednjih preduzeća, kao naše glavne ciljne grupe, to znači podrška prelazu na model PAMETNOG PREDUZEĆA, koje je INOVATIVNO i u pogledu proizvoda/usluga i u pogledu procesa i u pogledu poslovnog modela, i koje usklađuje svoju DIGITALNU TRANSFORMACIJU i ENERGETSKU TRANZICIJU, ulažući prvenstveno u ljudski kapital i pokazujući visok stepen DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI.

Ovi međusobno koherentni putevi omogućuju usklađeno napredovanje na glavnom pravcu IZGRADNJE OTPORNIJE PRIVREDE I MSP SA VIŠOM DODANOM VRIJEDNOŠĆU.

< NAZAD